Zo houden we Zuilen schoon

Een bewoner aan de Sweder van Zuylenweg zag tot zijn grote verbazing dat een voorbijganger een leeg flesje bier voor zijn deur zette. De voorbijganger had klaarblijkelijk geen zin om het lege flesje in de gele gemeenteprullebak, die aan de overkant bij restaurant De Kleine Baron staat, weg te gooien.

De bewoner, toch al niet iemand waar je ruzie mee moet krijgen, was behoorlijk pissig. Hij trok snel zijn badslippertjes aan, liep naar buiten, raapte het flesje op en ging de voorbijganger achterna. Hij zag de voorbijganger bij fotograaf Van der Pal naar binnen gaan. Hij had blijkbaar bij het maken van zijn pasfoto geen flesje bier nodig. Dat zou ook niet netjes staan op zijn paspoort: een foto met een flesje bier voor zijn neus.

De inmiddels rood aangelopen bewoner stapte bij de niets vermoedende Van der Pal naar binnen. Hij deponeerde met een knal het bierflesje op de toonbank van de arme fotograaf. De bewoner wees onverbiddelijk naar de voorbijganger die zijn frietjeshaar inmiddels aan het kammen was voor zijn pasfoto.

“Jij moet je rotzooi netjes opruimen en niet voor mijn deur zetten”, kreeg hij toegebeten door de bewoner. “Hier heb je je bierflessie weer terug, dan krijg je een herkansing”.

Even later liep de voorbijganger, nog steeds wat verbouwereerd en met een pasfoto op zak, bij Van der Pal de deur uit. Zijn bierflesje had hij in zijn hand, zoekend naar een prullenbak. Hij vermeed zorgvuldig het huis van de boze bewoner, die met zijn oudste zoon (net op tijd teruggekomen van zijn judoles voor zwarte band-dragers), voor het raam stond toe te kijken.

Zo houden we Zuilen schoon.