Culturele Ontspannings Vereniging (“COV”) bestaat 70 jaar!

Op 17 juli 1945 werd er in de wijk Zuilen het buurtinitiatief opgevat tijdens een gesprek in de toenmalige kruidenier/groenteboer: “Laten we festiviteiten organiseren zodat de jeugd de ellende van de oorlog kan vergeten”. En zo geschiede: de culturele ontspanning vereniging “de C.O.V.” was geboren.

Nu, 70 jaar later, bestaat deze vereniging nog steeds en deze viert vanaf zaterdag 12 september een week lang haar 70 jarig jubileum. Deze vereniging wordt nog steeds volledig door vrijwilligers bestuurt. Naast de activiteiten voor de jeugd is er in al die jaren nog veel meer geweest. Denk bijvoorbeeld aan de Kinderoperette, naai\knutselclubjes, filmvertoningen, Beatballet, dans-avonden etc. etc.

Ook nu worden er nog bijzondere dingen gedaan. Zo hebben we nog een eigen judo afdeling voor de jeugd (Budokwan), een kaartclub, Line dance afdeling, 50+ soos, Bingo dansant avonden, verschillende feestavonden, kinderbingo’s en niet te vergeten onze Carnaval afdeling.

Heeft u ook in het verleden iets met de C.O.V. te maken gehad kom dan zaterdag 12 september om 13:00 uur naar de Kenaustraat 42a in de Utrechtse wijk Zuilen. Er is dan een receptie ten behoeve van het 70 jarig bestaan.

Misschien komt u wel die ene persoon tegen die u al die jaren uit het oog bent verloren. Of praat mee met (oud)leden over de historie van deze prachtige club in Utrecht. In deze club zijn er de afgelopen jaren veel onderscheidingen uitgereikt door de burgermeester voor de trouwe dienst van onze vrijwilligers. Eén van de mooiste onderscheidingen is o.a. het “Gouden Dommetje”, welke het vorige jubileum aan verschillende vrijwilligers door toenmalig burgermeester Wolfsen werden uitgereikt.

Voor het overige feestprogramma verwijs ik u graag naar de Facebookpagina van de club. deze is HIER te vinden.