Last van hooikoorts? Laat je tapen

Leuk die lente, maar het brengt ook iets minder leuks met zich mee: namelijk hooikoorts. Hooikoorts is een vorm van allergie die door pollen, zaden en stuifmeel in de lucht wordt veroorzaakt. Miljoenen mensen in Nederland krijgen hierdoor met klachten te maken. Die lopen uiteen van een loopneus tot branderige ogen, een droge huid of keel, en soms zelfs ernstige vermoeidheidsverschijnselen. Geen pretje dus.

Sinds een paar jaar biedt de fysiotherapeut gelukkig een effectief hulpmiddel aan tegen hooikoorts: Medical Taping. Hierbij worden door middel van het op specifieke wijze aanbrengen van zogenaamde Kinesiotape op de rug en schouders de klachten verholpen. Meestal worden de symptomen binnen één á twee behandelingen al verminderd of weggenomen.

Via de huid wordt door de Kinesiotape de werking van het immuunsysteem beïnvloed. Hoe eerder in het hooikoortsseizoen de tape wordt aangebracht, hoe groter de kans op succes is. Om het maximale effect van de behandelmethode te realiseren dient de Kinesiotape over een langere periode gedragen te kunnen worden. De tape blijft vijf dagen zitten en is zo gemaakt dat je ermee kunt douchen, zwemmen en sporten.

Dus bent u het gesnotter, de brandende ogen en andere ongemakken zat? Dan zou U dit eens kunnen overwegen. Succes!

Liesbeth Braakman is eigenaar van Fysiotherapiepraktijk Sweder van Zuylen. 

 Foto, Bron: Fysiotape (klik HIER)