vrijdag 24 maart 2023

Eerste stoeptegel met QR-code in het Utrecht Time Machine-project

16:00 uur tot 16:30 uur | toegang gratis
Locatie: Julianaparklaan, net onder het viaduct

In de Werkspoorfabriek vindt u het Museum van Zuilen. Het museum organiseert vanaf januari 2010 StraatReünies, waarvoor huidige en oud-bewoners worden uitgenodigd. Hiervoor maakten we een boekje en een Powerpoint van de desbetreffende straat. Vanwege corona konden minder mensen komen en zochten we naar een mogelijkheid toch de informatie onder de aandacht te kunnen brengen.

In samenwerking met de Werkgroep Directe Voorzieningen is gekozen voor stoeptegels met een qr-code. Na het resultaat van de pilot in de wijk Elinkwijk schoven ook Het Utrechts Archief en de Universiteit Utrecht aan en werden de tegels onderdeel van de Utrecht Time Machine (UMT). In alle Zuilense straten komen stoeptegels te liggen met een qr-code die na uitlezing een stukje geschiedenis van de straat laat zien.

Vrijdag 24 maart 2023 om 16:00 uur wordt de eerste stoeptegel met qr-code in het project UMT geplaatst op het Werkspoorterrein, aan het begin van de Julianaparklaan.

De Julianaparklaan – ooit in de volksmond begonnen als ‘Herculeslaantje’, later ‘Werkspoorlaantje’ – is vermoedelijk het meest belopen laantje van Zuilen en mogelijk zelfs van Utrecht.

Wilt u weten waarom? Kom naar de eerste-steen-legging of lees de code later uit wanneer het u uitkomt.