zaterdag 22 juni 2024

Theater Madua – Iedereen Potjo Potjo! (Afsluiter tour)

20:00 tot 23:00 | toegang Gratis
Locatie: ZIMIHC theater Zuilen

HOME/AGENDA/THEATER MADUA – IEDEREEN POTJO POTJO! (AFSLUITER TOUR)
Theater Madua – Iedereen Potjo Potjo! (Afsluiter tour)
za 22 jun 2024
aanpassen

“Gandong-é, Feest je mee?” dat is het motto van deze feestelijke afsluiting van Iedereen Potjo Potjo!

De voorstelling Iedereen Potjo Potjo! staat symbool voor een verbinding van de emoties van de verschillende Molukse generaties. De titel “Iedereen potjo-potjo!” verwijst naar de populaire line-dance waar zowel jong als oud aan meedoet tijdens de Molukse of Indische bijeenkomsten. Kom kijken naar de toerafsluiter van Iedereen Potjo Potjo! Een voorstelling van community theater.

Over Iedereen Potjo Potjo!
In totaal reizen in de eerste helft van 1951 ongeveer 12.500 Molukkers (voorheen Ambonezen genoemd) met twaalf grote scheepstransporten vanuit Java naar Nederland. De mannen onder hen hebben-vaak van vader op zoon het gezag in Nederlands-Indië gediend: de meesten als KNIL-militair, sommigen ook bij de Koninklijke Marine. Wat als er geen weg terug is? Met wie ga je – anno 2024 – de verbinding aan?

Op het podium delen drie gewone mensen hun gezamenlijke geschiedenis, maar… loopt de overeenkomst hier wel zo synchroon? Els is Moluks van de “oudere” tweede generatie, George is Indisch van de “jongere” tweede generatie en tot slot Baruch-Anna is Moluks van de derde en vierde generatie. Zij nemen u mee in hun persoonlijke tijdlijn, met muziek, beweging en humor.