Julianapark is ongekend populair

Het Julianapark stijgt enorm in populariteit. Het is de afgelopen 25 jaar nog nooit zo druk geweest met bewoners die hier komen ontspannen van de alledaagse drukte. Een mooie ontwikkeling, want het Julianapark geldt al tijden als de sociale ontmoetingsplek van Zuilen (en Ondiep).

Waar komt die ongekende populariteit van het Julianapark vandaan?

Het heeft waarschijnlijk te maken met de verscheidenheid van de mogelijkheden in het park. De speelweide is er voor de ‘druktemakers’, de bewoners die er gezellig willen picknicken, beetje ‘ballen’, chillen. Er worden verjaardagen, reünies en familebijeenkomsten gevierd. Op het grasveldje bij het standbeeld van de giraffe zitten vaak bewoners die iets meer rust willen hebben, maar toch in het gras willen liggen.

In de kinderspeeltuin krioelt het van vrolijk spelende kinderen ouders, opa’s en oma’s. Aan de vijverkant bij de fontein zitten jongeren te gamen. Zoenende stelletjes vind je even verderop langs de vijver en richting de dierenweide zie je de bewoners die een rustig wandelingetje maken langs de dieren.

Een nieuwe groep vormt de Pokémon-jagers. In het park zijn maar liefst 20 Pokéstops. Overal worden zogeheten Lures uitgezet om Pokémons te lokken. Jong en oud doen hieraan mee.

Naast de hardloopgroepjes zijn er ook andere sporters, vooral de zelfverdedigingssporten, petanque-spelers en yoga-beoefenaars zijn er te vinden. Wat een diversiteit: prachtig!

Dissonanten

Er zijn ook wel wat kritische kanttekeningen te plaatsen. Zo is het Antje Drijver Paviljoen niet of nauwelijks open. Er zijn simpelweg te weinig vrijwilligers. Wil je dat worden of heb je belangstelling hiervoor? Kijk dan HIER voor meer informatie.

Ook houden bewoners zich niet altijd aan de regels in het Julianapark: niet fietsen, geen honden, geen open vuur. Door gebrek aan toezicht van de gemeente wordt dit gedrag van een aantal bewoners te weinig gecorrigeerd. Met zoveel bezoekers is meer toezicht echter wel gewenst.

Bruisend

Maar het overheersende gevoel dat heerst, is: het Julianapark is een bruisend feest!