Sint op bezoek bij de brandweer Zuilen

Ook dit jaar reed Sinterklaas niet stilletjes de kazerne voorbij. De goedheiligman lijkt een speciale band te hebben met de brandweerpost Zuilen. Vorig jaar bracht hij een verrassingsbezoek aan de kazerne nadat de brandweerhelden de Sint en zijn pieten uit een kapotte lift hadden bevrijd. Dit jaar kwam de brandweer zelfs in actie bij de intocht van Sinterklaas. Zij hielpen de pieten zaterdagmorgen zoeken naar de boot die de Sint en de rest van de pieten naar de Parel van Zuilen zou brengen.

Zondagmiddag had de Zuilense Sint in zijn drukke agenda gereserveerd voor de kinderen van de brandweermannen. Vol verwachting klopten de hartjes van de kindjes toen Sinterklaas met de brandweerauto arriveerde. Voor Sinterklaas was dat een hele ervaring. Tijdens de rit moest hij zelfs zijn mijter afdoen. En het uitstappen uit zo’n grote wagen is voor hem toch lastiger dan van Amerigo. Gelukkig hielpen zijn pieten hem daarbij. Het was een leuke middag met veel pepernoten, liedjes, en cadeautjes. Sinterklaas graag tot volgend jaar!