Ludgerbeeld Zuilen verplaatst

Op donderdagmorgen 21 december 2017 werd het Ludgerbeeld, dat bij de afgestoten Sint Jacobuskerk in Utrecht-Zuilen stond, bij de Ludgerkapel van het Cenakel aan de St. Willibrordusstraat in Utrecht-Zuilen geplaatst.  Er is een fraai informatiebord gemaakt dat bij het beeld is geplaatst. De tekst en de afbeelding zijn door ondergetekende aangeleverd. 

Het beeld werd in 1950 vervaardigd door de beeldhouwer Leo Jungblut voor de grote Sint Ludgeruskerk aan de Amsterdamsestraatweg. Toen deze kerk in 1977 werd afgebroken verhuisde het naar de tuin van de tot Ludgerkapel omgebouwde Sint Ludgeruskleuterschool aan de Sint Willibrordusstraat. In 1997 werd de kapel verkocht aan de zusters van het Cenakel, die geen plek hadden voor het beeld. Tussen 1977 en 2007 stond het in de pastorietuin van de Sint Jacobuskerk, waar geen sociale controle was. Het werd beschadigd, een hand werd teruggevonden tussen de struiken. In 2007 kreeg het een plaats naast de Sint Jacobuskerk aan het Prins Bernhardplein. Omdat ook de Sint Jacobuskerk werd verkocht, moest Ludgerus weer op pad, terug naar de Ludgerkapel van de zusters van het Cenakel.Op 8 april werd het beeld na de viering van 10.00 uur ingezegend door pastor Wissink.