Diploma-uitreiking en nieuwjaarsreceptie Brandweer Zuilen.

Brandweer Zuilen blijft zich ontwikkelen, dat blijk maar weer uit het feit dat er maar liefst 10 brandweercollega’s een diploma hebben behaald.

Het werk binnen de brandweer is zo veelzijdig dat een constante scholing van de brandweer nodig is.

Maar ook nieuw ingestroomde vrijwillige brandweermensen hebben hun basisdiploma behaald.

Dit werd gevierd op de jaarlijkse korpsavond die ook gelijk de nieuwjaarsreceptie is.

De volgende collega’s hebben het diploma Manschap-A behaald zijn daarmee volledig opgeleid en bevoegd om bij elke klus hun werk te kunnen doen.

Nicolle, Dennis, Sander, Lois, Ronald en Sefket. Zij zijn daarom bevorderd naar de rang van Manschap-A

Jeroen en Dave hebben na twee jaar studie het diploma bevelvoerder behaald en zijn daarmee bevorderd tot Brandmeester.

Henk-Jan heeft het eerste deel van de manschap opleiding volbracht en zal volgend jaar het laatste deel volbrengen.

Omdat de brandweer goed getraind en geoefend moet zijn heeft Rainaldo het diploma oefenleider behaald. Hij kan daarmee nog beter oefeningen voorbereiden, organiseren en nabespreken waarmee de gehele vakbekwaamheid van de post Zuilen naar een nog beter niveau kan worden gebracht.

De brandweer wordt bij talloze klussen geroepen en dat kunnen ook heftige inzetten zijn waarbij psychosociale nazorg noodzakelijk is.

Denis heeft hiervoor de opleiding voor medewerker Collegiale Opvang (COT) gevolgd en is daarmee voor de post Zuilen het eerste aanspreekpunt na een heftige inzet.

Daarnaast is de Post commandant Marco in het zonnetje gezet. Hoewel hij geen diploma heeft ontvangen is wel stilgestaan bij zijn gedrevenheid om de kazerne te leiden en te vertegenwoordigen bij de Veiligheidsregio Utrecht.

Voor het komende jaar zullen weer een aantal nieuwe brandweermensen de opleiding tot Manschap-A gaan starten zodat ook zij over twee jaar volledig opgeleid zullen zijn.

Ondanks dat er weer een aantal mensen naar de opleiding gaan blijft de behoefte aan nieuwe collega’s bestaan. Woon je in Zuilen en wil wat betekenen voor de wijk en de stad. Kom dan eens langs op een oefenavond op maandagavond. Je bent van harte uitgenodigd om eens mee te kijken en te ervaren wat het werk bij de vrijwillige brandweer inhoud.