Bloemen maken mensen blij. Zeker nu.

Bloemenkiosk ‘Smitjes’ op de Sweder van Zuylenweg 3 is een begrip in Zuilen. De bloemenkiosk is in 1960 geopend. De Zuilense Dennis Smit kocht de kiosk tegenover het Julianapark twaalf jaar geleden.

De naam ‘Smitjes’ zegt al dat het een familiebedrijf is. Dennis Smit runt inmiddels al twaalf jaar samen met zijn moeder de bloemenkiosk. Dennis woont met zijn familie al zijn hele leven met veel plezier in Zuilen. Al op zijn vijftiende wist hij dat hij met bloemen wilde werken. Best bijzonder om op die leeftijd al een liefde voor bloemen te ontdekken!

Geleerd van de beste

Dennis ging naar de landbouwschool in Houten. Het bloemenvak leerde hij van de Utrechtse bloemenkioskhouder Tom den Daas. De familie den Daas heeft al sinds 1946 een bloemenkiosk in Utrecht. Dat was een mooie leerplek voor Dennis.

Gevoel voor bloemen

“Het gevoel voor bloemen en hoe je een boeket maakt dat precies past bij de wens van je klant: dat moet je in je hebben. Je hebt het of je hebt het niet”, zegt Dennis met een big smile. Nou, Dennis heeft het!

Van biedermeier tot bloemencorso

Op zijn facebookpagina kun je zien wat hij allemaal maakt. Van een biedermeier tot een boeket in de vorm van een hart. De categorie ‘Speciaal’ op zijn website is zeker een bezoek waard. Daar kun je genieten van de mini-‘bloemencorso’s’ die Dennis maakt. Variërend van een boeket in de vorm van een gitaar, een lieve knuffelbeer of het FC Utrecht-logo tot een boeket met daarin een replica van de Domtoren verwerkt: voor Dennis is niets te gek. Voor elke klant maakt hij een bloemencadeau uniek en persoonlijk.

Al vroeg op de veiling

Elke dag rinkelt zijn wekker om vier uur. Dennis gaat dan naar de bloemenveiling in Ede. Daar is hij te vinden bij de grote klokken van de veiling. Hij kiest op de veiling de bloemen die van goede kwaliteit zijn en bij de veilingklok gaat hij voor de beste prijs. Inmiddels weet Dennis als geen ander welke kwekers de beste bloemen leveren.

Druk in de werkplaats

In zijn werkplaats,ook in Zuilen, maakt Dennis ook rouw- en trouwboeketten. Hij print daarbij zelf de bijbehorende tekstlinten. Op topdagen zoals Valentijnsdag en Moederdag worden alle Smitjes ingezet om te helpen.

Koningin van de bloemen

De populairste bloem van zijn Zuilense klanten? Dat is een makkelijke vraag voor Dennis: “Dat is al twaalf jaar de roos!”


Website: www.smitjesbloemenkiosk.nl
Facebook: https://www.facebook.com/SmitjesBloemenShopkiosk