Zo overleeft Romy de coronacrisis

Weinig sociaal contact, onzekerheid, veel negatief nieuws, financiële zorgen. Op welke manier dan ook, corona heeft op ons allemaal invloed. Hoe overleef je dat? De komende tijd vertellen verschillende Zuilenaren hoe zij dat doen, en welke handige tips ze voor ons hebben. Deze week: Romy Klunder (8)

‘‘Knutselen, buiten spelen en videobellen zijn mijn bezigheden om door de coronacrisis heen te komen. Het knutselen ben ik veel meer gaan doen sinds ik niet meer naar school hoef. In het huis heb ik een speciale hoek waar ik al mijn kunstwerken maak. Deze hoek is momenteel ook mijn nieuwe schoollocatie.

Wat ik het meeste mis aan school is het spelen met mijn vriendinnetjes op het schoolplein. Ik kijk er echt naar uit als ik dat weer kan gaan doen. Op dit moment heb ik vooral via videobellen contact met vriendinnetjes en zelfs de buurmeisjes. Ook zie ik mijn familie alleen tijdens het videobellen en dat ik vind echt jammer.

Ik kan mijn opa en oma niet zomaar voor het raam gedag zeggen, want zij wonen namelijk in Schotland. Voordat de coronacrisis uitbrak, ging ik vaak met mijn moeder op vakantie naar Schotland. Ik kan niet wachten om ze in de armen te vliegen en te knuffelen. De coronamaatregelen zijn niet voor niets heel belangrijk en ik probeer mij er zoveel mogelijk aan te houden. Ik vind het namelijk heel erg zielig dat er zoveel zieke en dode mensen zijn.

Helaas gaan mijn turnlessen ook niet door, waardoor ik vaak thuis moet oefenen. Soms vinden mijn ouders dat niet leuk, omdat ik dan te veel ruimte opeis. Meestal schuif ik de salontafel aan de kant en dan heb ik in de woonkamer super veel ruimte om te oefenen. Een paar keer per week werk ik aan mijn trucjes en zelfs zonder turnjuf ga ik vooruit. Mijn moeder filmt mij tijdens het turnen en daarna plaatst zij het op YouTube en Facebook. Op die manier kan iedereen genieten van mijn talent.

Ik wens iedereen die ziek is veel beterschap, geef alle eenzame mensen een dikke virtuele knuffel en ik hoop dat corona zo snel mogelijk uit de wereld verdwijnt!’’