Zo overleeft Daphne de coronacrisis

Weinig sociaal contact, onzekerheid, veel negatief nieuws, financiële zorgen. Op welke manier dan ook, corona heeft op ons allemaal invloed. Hoe overleef je dat? De komende tijd vertellen verschillende Zuilenaren hoe zij dat doen, en welke handige tips ze voor ons hebben. Deze week: Daphne Stoové (11)

“Helaas kan ik niet meer naar feestjes en winkels. Het liefst zou ik mijn verjaardag met meer mensen opnieuw willen vieren. Ook mis ik het om te gaan shoppen. Het eerste wat ik dan ook ga doen na deze pandemie is shoppen in de stad en super veel leuke kleding kopen. Tot nu toe heb ik maar één keertje online geshopt, maar dat tipt niet aan in het echt winkelen.

In de ochtend werk ik online aan school. Ik vind dat wel jammer, want de verbinding valt heel vaak weg. Daarnaast krijg ik op school veel meer en beter uitleg. Het voordeel hieraan is wel dat ik geen lange dagen naar school hoef en ik wat langer kan doorslapen. Ook vind ik het gezellig om zo vaak met mijn ouders te zijn.

Nadat ik klaar ben met mijn schoolwerk, heb ik nog veel andere dingen te doen. Zo ga ik vaak langs mijn verzorgpony’s of naar atletiekles. Gelukkig gaat dat gewoon door, want dat is allemaal buiten. Ook speel ik vaak met mijn vrienden en vriendinnen buiten.

Door de avondklok begint mijn paardrijles een half uur eerder dan normaal. Ook hebben wij nu maar tien minuten de tijd om het paard af te zadelen. Het poetsen en terugbrengen van de benodigdheden verloopt nu razendsnel. Het is jammer dat we daarna ook gelijk weer naar huis moeten.

Ook heb ik extra aandacht besteed aan de eenzame mensen die geen bezoek mogen ontvangen. Voor hen heb ik kaartjes geschreven en opgestuurd via de post. Ook heb ik mijn oma’s – die ik een tijdje niet heb kunnen zien – blij verrast met de kaartjes. Ik hoop dat iedereen zich aan de maatregelen houdt en dat alle zieke mensen snel beter worden!”