Van Sydney naar Zuilen

Philip Kapeleris (27 jaar) woont in Zuilen. Zijn grootouders komen uit Griekenland, maar vinden een thuis in Australië. Na zijn studie volgt Philip hun voorbeeld en reist voor zijn nieuwe werkuitdaging… naar Utrecht!

‘In Zuilen is meer verbinding dan vervreemding te vinden’, zegt Philip Kapeleris, nadat hij bedachtzaam uit het raam kijkt naar zijn lievelingsboom. Dat Zuilen heel anders is dan Sydney, beseft Philip maar al te goed. Dat komt door de vele spelende kinderen, groetende buren, of die spontane uitnodiging om naar de vorderingen te kijken van zijn klussende buurman.

‘Als kind kwam ik eens naar Nederland voor een vakantie, en toen ik in 2018 de grote stap wilde maken om Sydney te verlaten, kwam het idee voor een nieuwe uitdaging in Nederland.’ Philip vindt een sponsor, die hem helpt om zijn baan als consultant in het bedrijfsleven voort te zetten in Utrecht. Hij zoekt naar manieren om een bedrijf menselijker te maken, meer empathie en minder competitie.

‘Ik ben in wezen een spiritueel persoon, die bewust en creatief in het leven wil staan. Ik ben veganist, omdat ik het belangrijk vind dat er goed omgegaan wordt met de voedselbronnen die we hebben. Daarnaast schrijf ik al een aantal jaren kinderboeken en mijn volgende uitdaging is om deze te publiceren.’

Kortom, een interessante bewoner in Zuilen, die iets toevoegt aan de diversiteit en vriendelijkheid in onze buurt!