Redactievergadering Zo is Zuilen magazine 8 juni

In de ruimte op de eerste verdieping van het Vorstelijk Complex in Zuilen druppelen redactieleden binnen. Op tafel staat een koffiekan, thee en een bord vol bokkenpootjes. De vergadering begint!

Veel redactieleden ontmoeten elkaar vandaag voor het eerst in het echt. Sinds coronatijd zijn de Zo is Zuilen redactievergaderingen online. Het levert leuke gesprekken op. “Goh, ik dacht dat jij een stuk langer was!”

Mensen met elkaar verbinden

Een inclusieve en verbonden wijk: dat is waar Zo is Zuilen magazine aan bijdraagt. “Dat doe je door persoonlijke verhalen te vertellen”, vertelt Ady Hoitink na de vergadering. “Over wat er allemaal in de wijk gebeurt en welke sociale initiatieven er zijn. Zo verbind je mensen met elkaar. Dat is wat we met het blad proberen te bereiken”. Ady is naast redactielid ook kwartiermaker en verbinder bij stichting Kracht van Zuilen.

Iedereen heeft de vorige editie van Zo is Zuilen voor zich. Ze bladeren er wat doorheen. Hoofdredacteur Puck ’t Hart is nieuwsgierig en wil van iedereen weten: welk artikel viel je op? Welk stuk raakte jou? En heeft iemand bijzondere reacties gekregen van lezers?

Ideeën in overvloed

De koffiekan gaat rond. Iemand nog een bokkenpootje? Over tot de orde van de dag. Welke items komen er de volgende uitgave? Op de lijst die Puck vasthoudt, staat al een heel rijtje onderwerpen. Redactieleden barsten van de nieuwe ideeën, geïnspireerd door nieuws uit de wijk en gesprekken met buurtbewoners. Het hele jaar door sturen ze hun ideeën naar Puck.

‘Maak er iets moois van!’

Een van de fotografen schiet graag eens mooie plaatjes in het Demkapark, of iemand daar een mooi stuk bij wil schrijven? Wat is nu eigenlijk precies het plan met het Demkapark? Een andere suggestie die ter tafel komt: een artikel over het programma Kansrijke Start. Kansrijke Start is een initiatief dat gezondheid en veiligheid bevordert voor bewoners van Utrecht Noord-West in de eerste 1000 dagen van hun leven. In Zuilen is dat een relevant thema. Het onderwerp gaat op Pucks lijst. Puck sluit af: “Jongens, het wordt weer fantastisch. Maak er iets moois van!”