Museum van Zuilen zoekt vrijwilligers

Museumgidsen

Vind je het leuk om mensen te ontvangen en zich welkom te laten voelen?

Vind je het leuk om verhalen te vertellen, maar ook om verhalen op te halen?

Vind je het leuk om je te verdiepen in de geschiedenis van Zuilen?

Wordt dan museumgids in het Museum van Zuilen in historische Werkspoorfabriek. In het museum is de rijke historie van het dorp Zuilen bewaard gebleven. Niet alleen in het museum, maar ook erbuiten: bij veel van onze initiatieven werken we samen met bewoners en instellingen uit de wijk. 

Regelmatig starten we met een introductieprogramma voor alle nieuwe museumgidsen. Je hoeft dus nog geen kennis van Zuilen te hebben, maar wél interesse. In vier bijeenkomsten leer je alles over Zuilen. Je bent daarna in staat om zelfstandig het verhaal van het museum te vertellen en aan te vullen met jouw eigen ervaringen.  

Het Museum van Zuilen is van woensdag t/m zaterdag open van 10.00 – 17.00 uur. We werken in twee diensten per dag. In principe verwachten we dat je minimaal twee diensten per maand bijdraagt aan het museum. We zijn daar flexibel in, dus laat horen wat jouw ideeën zijn.

Interesse? Mail dan met vrijwilligers@museumvanzuilen.nl. We nemen dan snel contact met je op. Je kan natuurlijk ook altijd even binnenlopen.

——–

Fondsenwerver

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die zich (pro)actief wil inzetten voor het werven van fondsen.  

Het Museum van Zuilen is een klein museum in de wijk Zuilen. In het museum is de rijke historie van het dorp Zuilen bewaard gebleven. Niet alleen in het museum, maar ook erbuiten: bij veel van onze initiatieven werken we samen met bewoners en instellingen uit de wijk. Het museum groeit de laatste jaren behoorlijk. Het aantal vrijwilligers is flink toegenomen en we hebben een aantal projecten klaar staan die wachten op financiering. Met de groei van het museum is er ook behoefte aan verdere ontwikkeling van onze fondsenwerving. Hiervoor is een fondsenwerver onmisbaar. Kom jij ons team versterken? 

Onze voorkeur gaat uit naar iemand met ervaring als fondsenwerver of bereid is zich hierin te bekwamen. Daarnaast ben je bereid je voor minimaal één jaar aan ons te verbinden.   

Het Museum van Zuilen is van woensdag t/m zaterdag open van 10.00 – 17.00 uur. De werkuren zijn vrij in te vullen, met een minimum van vier uur per maand. Het is mogelijk om de werkzaamheden in het museum te doen, maar vanuit huis is ook geen probleem.  

Interesse? Mail dan met vrijwilligers@museumvanzuilen.nl. We nemen dan snel contact met je op. Je kan natuurlijk ook altijd even binnenlopen.

—–

Escape game begeleiders

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons nieuw te starten escape game gaan begeleiden.

Wat doe je? Bezoekers ontvangen, het spel uitleggen, tijdens het spel een actieve rol spelen in de tijdsbewaking en het geven van mogelijke hints, na afloop nabespreken met de bezoekers. Jij zorgt ervoor dat de bezoekers een geslaagde middag of avond hebben.

Het Museum van Zuilen is een klein museum in de wijk Zuilen. In het museum is de rijke historie van het dorp Zuilen bewaard gebleven. Niet alleen in het museum, maar ook erbuiten: bij veel van onze initiatieven werken we samen met bewoners en instellingen uit de wijk. 

Als onderdeel van het museum is de escape game een nieuwe ervaring. We zoeken mensen die én de geschiedenis van Zuilen of de industriële revolutie interessant vinden én van het spelen van een spel houden. 

De exacte tijden voor de openingsuren van de escape game zijn nog niet helemaal bekend. Waarschijnlijk is dit de donderdagavondvrijdagavond en zondagmiddag. Kan je niet op deze tijden, aarzel dan niet om ook contact op te nemen, mogelijk dat we ook op andere tijden de escape game aanbieden.

Interesse? Mail dan met vrijwilligers@museumvanzuilen.nl. We nemen dan snel contact met je op. Je kan natuurlijk ook altijd even binnenlopen. 

—–

Ben je wél een fan van ons museum, maar heb je andere kwaliteiten dan die van museumgids, fondsenwerver of escape game begeleider? Laat het ons weten, we gaan dan samen met je op zoek naar een passende functie. Er is van alles mogelijk: laat jouw kwaliteit horen!

We zijn te bereiken via vrijwilligers@museumvanzuilen.nl. Of loop even langs!