Win € 25.000 met prijsvraag eenzaamheid

Het Richard Hoogland Fonds stimuleert het tegengaan van eenzaamheid onder Utrechtse ouderen

Het thema eenzaamheid staat sinds enige jaren prominent op de politieke agenda. Dat is fijn, maar het geeft tegelijk aan dat sociaal isolement een groot probleem is. Ook in Utrecht. 36% van de Utrechtse ouderen is sociaal eenzaam en 13% zelfs ‘ernstig eenzaam’.

Daarom een nieuwe prijsvraag

In maart 2023 lanceert het Richard Hoogland Fonds voor de derde maal een prijsvraag waarbij men op zoek gaat naar initiatieven om het sociaal isolement van Utrechtse ouderen te verminderen. De beste ideeën maken kans op de Richard Hoogland Prijs 2023 en dingen mee naar het prijzengeld van 25.000 euro.

Wim Verkerk, voorzitter van het Richard Hoogland Fonds: “Wij vinden dat niemand in Utrecht zich eenzaam zou mogen voelen. Wij, Utrechters, moeten naar elkaar omzien! In de laatste levensfase kun je mensen niet aan hun lot overlaten, dan is een extra steuntje in de rug juist nodig. Daarom organiseren we deze prijsvraag en hopen we op veel plannen om onze Utrechtse ouderen uit hun isolement te halen en te houden.”

Concreet, haalbaar en duurzaam

Alle organisaties en instellingen in Utrecht en omgeving die iets willen en kunnen doen aan het verminderen van eenzaamheid onder ouderen worden uitgedaagd om met een initiatief te komen. Het Richard Hoogland Fonds is op zoek naar concrete plannen en initiatieven die aansluiten bij de vraag van de ouderen zelf. De gemeente Utrecht ondersteunt de prijsvraag actief en hoopt in de persoon van wethouder Linda Voortman eind juni de Richard Hoogland Prijs 2023 en bijbehorende cheque uit te reiken. 

Ideeën kunnen tussen 27 maart en 31 mei worden ingestuurd via de website van het Richard Hoogland Fonds. De ingezonden plannen worden beoordeeld door een jury, onder andere op haalbaarheid, impact en het duurzame karakter ervan.