Basisschool De Cirkel overhandigt cheque aan het Rode Kruis

Op donderdag 20 april overhandigde Basisschool De Cirkel een cheque aan het Rode Kruis voor hun activiteiten in de door de aardbeving getroffen regio’s in Turkije en Syrië. Deze donatie was de opbrengst van een vrijmarkt op de school.

Een maand geleden, op 17 maart, organiseerde De Cirkel een vrijmarkt om geld op te halen voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië. Wat klein begon, eindigde groots: het was een waar spektakel voor de kinderen van De Cirkel en hun ouders. Op deze eerste lenteachtige dag van het jaar verzamelde men zich op het schoolplein van de Cirkel. Er werden hapjes en drankjes verkocht, en een aantal lokale ondernemers hadden snacks gedoneerd die ook verkocht werden voor het goede doel. Verder was er een vrijmarkt met tweedehands spulletjes.

Eén van de hoogtepunten van de middag was het spel ‘worsthakken’ en er was ook een heuse bingo met te winnen prijzen.

Het ingezamelde bedrag bedroeg 1400,- en dat wilde de school doneren aan het Rode Kruis. Miriam Verhoef van het Rode Kruis was speciaal langsgekomen om de cheque in ontvangst te nemen. Zij vertelde aan de aanwezige ouders en kinderen dat het Rode Kruis het geld zou gebruiken om voedsel en onderdak voor mensen in de regio te verzorgen, maar ook leuke activiteiten voor de kinderen daar, omdat dat in deze omstandigheden broodnodig is.