vrijdag 20 januari 2023

M/V café voor ouders in Zuilen

10.00 tot 11.30 | toegang gratis
Locatie: Buurthuis Zuilen

Thema M/V café vrijdag 20 januari: Mediaopvoeding

Hoe ga ik om met het mediagebruik van mijn kind? Hoelang mag mijn kind achter een beeldscherm zitten? Hoe houd ik grip op het beeldschermgebruik van mijn kind? Kan ik mijn kind alleen met een tablet laten spelen? Of is samen beter? Hoe zorg ik dat mijn kind veilig is op internet? Hoe weet ik welke boekjes, films en spelletjes geschikt zijn voor mijn kind?

Kinderen zijn vliegensvlug met smartphones, tablets of de laptop. Maar echt bewust bezig zijn met media, vraagt om verschillende vaardigheden. Daarom is het belangrijk dat kinderen van jongs af aan begeleid worden door volwassenen bij het gebruik van media. Mediaopvoeding vraagt dan ook om een actieve houding van ouders: meekijken, praten en uitleg geven, samen afspraken maken, weten wat je kind met media doet en ingrijpen op het moment dat er iets misgaat. Daarnaast bieden media ook veel kansen en kunnen zij ondersteunend zijn bij verschillende ontwikkelingsdoelen. Hierover gaat Kim van Aalten graag met jullie in gesprek tijdens het M/V café van vrijdag 20 januari.

Je bent vanaf 10.00 uur van harte welkom en vanaf 10.30 uur zijn er twee oppasmoeders aanwezig voor de kindjes.
Als specialist taal & digitaal jeugd van de Bibliotheek Utrecht werkt Kim aan de ontwikkeling van (les)programma’s en activiteiten op het gebied van taal en digitale geletterdheid voor het jonge kind. Daarnaast is zij als voormalig leerkracht uitstekend op de hoogte van de ontwikkeling en belevingswereld van jonge kinderen.

We kijken naar je uit vrijdag 👋
Eefje, Esther en Leonie